Het leerlingenpakket bestaat uit drie delen. Via de Serious Game krijgen leerlingen meer inzicht in de moeilijke keuzes die veel Syriërs hebben moeten maken. Vervolgens vindt er een gastles plaats van een Syrische spreker. Het project wordt afgesloten door het nagesprek met de hele klas.

Serious Game

In deze spannende en rijk geïllustreerde game leren je leerlingen alles over de tragische oorlog in Syrië, gezien door de ogen van 30 verschillende personages. Elke leerling trekt op met één van hen en komt voor ingrijpende dilemma’s te staan. Benieuwd? Hier is een voorproefje.

Speel de serious game

Vluchteling in de klas

Een Syrische vluchteling komt in je klas vertellen wat hem of haar is overkomen. Hierbij is er volop ruimte voor vragen. Een indrukwekkende, vaak ontroerende gastles, die veel leerlingen nog lang zal bijblijven. Maak kennis met onze sprekers

Ola jpg-2

Nagesprek

Wat vinden je leerlingen van de situatie in het Midden-Oosten? En hoe kijken ze naar vluchtelingen in Nederland? Vraag je leerlingen naar hun mening en ga samen in gesprek. Om deze dialoog optimaal te begeleiden, ontvang je diverse tips en werkvormen. Volg ook onze docententraining voor meer oefening en gesprekstechnieken

Nederland 2016 Verhaal van de vluchteling ROC Helmond 19 januari c PAX Lize Kraan RF (30)

Praktisch

Duur 1 lesuur per onderdeel, dus 3 lesuren in totaal
Kosten € 150 excl. btw per 2 klassen
Goed om te weten Sprekers vertellen hun verhaal in het Engels of Nederlands. Ze worden geïntroduceerd en geassisteerd door een medewerker van PAX.

Weiterbildung

Extra lesmateriaal

Klik hier hieronder voor factsheets, infographics en video’s over Syrië. Als je school zich aanmeldt voor Verhaal van een vluchteling, krijg je toegang tot nog veel meer lesmateriaal.

Lees meer
2019_Syrische bevolking op de vlucht
Syrische bevolking over de wereld
Schermafbeelding 2017-05-31 om 16.40.47